Presse på kongeligt besøg

Et kongeligt besøg er en stor og ærefuld begivenhed, hvad enten det er Dronningen, Kronprinsen eller Kronprinsessen, som besøger jer. Det er en dag, som skal være perfekt og intet må gå galt, og der skal være styr på de journalister og fotografer, der sikrer god presse på det royale visit.

Presse kongeligt besøg
Kronprinsesse Mary fik en god oplevelse, da hun besøgte Svanevig Hospice, hvor Henrik Schilling sørgede for presse på kongeligt besøg. Foto: Henrik Fyhr.

Pressen og medierne skal give jeres arrangement god og rigelig omtale. Det er derfor vigtigt, at de oplever en professionel håndtering, og deres behov imødekommes, så vidt det er muligt. Det kræver et større planlægnings- og koordinationsarbejde, som I med fordel kan udlicitere til mig. Lad mig håndtere og styre pressen under jeres kongelige besøg, så kan I koncentrere jer om de royale gæster, mens jeg tager mig af journalister og fotografer og sørger for, at I får maksimal dækning i medierne.

Du er velkommen til at kontakte mig og høre nærmere.

Jeg tilbyder en totalløsning for presse på kongeligt besøg, hvor jeg:

 • skriver pressemeddelelsen og pitcher den til pressen
 • koordinerer tilmelding og sørger for akkreditering af pressen
 • er tovholder til kongehusets kommunikationsafdeling
 • tilrettelægger ruten og indretter pressepools, der giver fotograferne optimale betingelser
 • clearer presseopbuddet med livvagterne
 • holder styr på fotografer og journalister under besøget

Med min erfaring og min kompetente og professionelle tilgang til opgaven sørger jeg for den tryghed, som giver jer overskud til at gøre dagen perfekt for den kongelige gæst.

Det oplevede Birgitte Stejner Bülow, som er  hospicechef for  Svanevig Hospice, da jeg i april 2017 håndterede pressen under Kronprinsesse Marys besøg:

”Henrik Schilling hjalp Hospice Forum Danmark med Kronprinsesse Marys besøg på Svanevig Hospice 20. april 2017. Henrik var grundig i sit forarbejde, han var kompetent, og han vidste, hvad jeg havde brug for, før jeg selv vidste det. Vi havde et godt samarbejde om indholdet i pressemeddelelsen, der gav god mediedækning og eksponering i TV2 Nyhederne. Henrik Schilling skabte stor tryghed på dagen i forhold til de mange pressefolk, og det betød at jeg kunne koncentrere mig fuldkomment om Kronprinsessen. Efterfølgende kontaktede hoffet os med en anerkendelse af, at der havde været godt styr på hele arrangementet.

Jeg har håndteret presse på kongeligt besøg seks gange:

 • H.M. Dronningens indvielse af Sagnlandet Lejres velkomstcenter 1. juni 2009
 • H.M. Dronningens åbning af Nationalmuseets udstilling VIKING 20. juni 2013
 • H.M. Dronningens åbning af Musikmuseet 11. september 2014
 • Overrækkelse af Lars Physants portræt af H.M. Dronningen i anledning af 75-års dagen 14. april 2015
 • H.M. Dronningens åbning af Nationalmuseets danefæudstilling 28. januar 2017
 • H.K.H. Kronprinsessens besøg på Svanevig Hospice 20. april 2017.

Lad Schilling PR & Kommunikation håndtere presse og medier under jeres næste kongelige besøg. Kontakt mig og lad mig høre, hvad I har behov for.

Her får du nogle gode råd om at styre pressen under et kongeligt besøg.